Tour for Life 2014

Wielrenner Kees Trappenburg blikt terug op de Tour for Life 2014

Zo vlak voor de zomervakantie van 2013 kregen enkele collega's van Melanchthon Schiebroek het lumineuze idee om met een team van docenten de Tour For Life te rijden. De Tour For Life is een monsterlijke fietstocht van Italie naar Nederland in 8 dagen. Over de beroemde cols uit de Tour de France, het parcours van wielerklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en met de finish in het Limburg van de Amstel Gold Race. Gemiddeld rijd je zo'n 150 km per dag. De bedoeling is dat de teams geld ophalen voor Artsen Zonder Grenzen, waarbij geldt dat elk team minimaal 15.000 moet binnenhalen.

Het team werd samengesteld, geronseld uit diverse Melanchthon vestigingen, en al gauw bestond het team uit 8 wielrenners en 4 verzorgers. Vrijwel geheel docenten, maar allemaal met een Melanchthonconnectie. Toen begon het grote geld inzamelen en het al even grote trainen.

Talloze sponsoracties werden opgezet, waarbij de leerlingen van de deelnemende vestigingen zich van de beste kant lieten zien. Sponsorlopen, sponsorfoto's, sponsorfeesten, sponsorspinnen en sponsors zoeken. Ondertussen trainen, trainen en trainen. Twee trainingsweekenden in de Ardennen en Limburg. En voor we het wisten was het mei, was bijna iedereen al in topvorm en was de benodigde 15.000 euro al binnen. Uiteindelijk is bedrag op een dikke 28.000 uitgekomen!

De fietstocht was een geweldige ervaring. Boven op Col du Madeleine stonden de verzorgers te koken voor de stervende renners. 's Avonds stond verplegend personeel klaar om benen te masseren. Tentjes werden opgezet. En er was altijd de volgende ochtend 6 uur dat de wekker ging om weer een dag een verschrikkelijk lange en hoge tocht te ondernemen.

Voor een week lang mochten we ons Pantani of Contador voelen. Een week lang lief en leed met elkaar gedeeld en een week lang heerlijk gefietst en vreselijk gelachen. Een jaar lang bijna negens anders mee bezig geweest. En ondertussen heel, heel veel geld opgehaald voor het goede doel!

Bekijk hier de foto's van de aankomst in Landgraaf

  • 1250 km van Italie naar Nederland
  • In acht dagen door 6 landen
  • 8 renners 4 verzorgers
  • 28.400 euro voor Artsen Zonder Grenzen
  • Overnachten in tentjes op campings
  • Avondetappes met Bikewriters
  • Over schitterende Alpencols
  • Perfect motorbegeleidingsteam
  • Massages na iedere etappe
  • Kortom; de tour van ons leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *