Spinningmarathon is een daverend succes: €2.115,25 voor Kika!

Na twintig dinsdagavonden op de spinningfietsen van Sportingclub de Uitweg stond vandaag de afsluitende spinningmarathon op het programma. Wekenlang zijn de medewerkers van de fitnessclub in de weer geweest om deelnemers te werven, spinninginstructeurs te regelen, sponsors te strikken en prijzen voor de loterij binnen te halen. Alles om een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen voor Stichting Kinderen Kankervrij/Giro di Kika.

Om 10.00 uur trapten de eerste fanatiekelingen onder leiding van instructeur Peter van Ochten af. De zaal, behangen met vlaggen van Team Melanchthon en Stichting Kika, zat tjokvol.
Al snel bleek dat de spinners niets te kort zouden komen: hapjes, drankjes, goodiebags en medewerkers die de spinners tijdens de les voorzagen van de nodige koolhydraten. Na een uur spinnen gaf instructeur Peter het lesstokje over aan de volgende instructeur. Peter zelf stapte samen met de nieuwe groep weer op de spinningfiets. Peter zou uiteindelijk de volle zes uur spinnen volmaken. Naast de sportieve prestatie haalde hij met deze actie € 200,- op voor Kika.

Na vijf uur spinnen hadden ongeveer 100 deelnemers op het zadel gezeten en was het de beurt aan Hepco Zwenger voor het laatste uur. De instructeur die ook alle dinsdagavonden heeft lesgegeven had de taak de marathon af te sluiten. Uiteraard deed Hepco dat in stijl; klassieke rocknummers, meezingen en zijn welbekende circuittraining; “zitten, staan, hoffer, running”.

De vele deelnemers verzamelden zich na een lekkere massage in de lounge van de Sportingclub om te genieten van de gezonde snacks die werden aangeboden door de vele sponsoren. Chakira, Oscar, Tommy, Karin, Malissa, Eline en eigenaar Kevin Curiel probeerden ondertussen de laatste lootjes voor de loterij te verkopen.

Omstreeks 18.00 uur was het tijd om de vele prijzen voor de loterij weg te geven. Van flessen wijn tot sportbrillen en personal training lessen; er leek geen eind aan de prijzenslag te komen. Zo goed als alle aanwezigen hadden vandaag geluk!

Uiteindelijk was het moment daar om de opbrengst voor Stichting Kinderen Kankervrij bekend te maken. De zes uur durende spinningmarathon en de bijbehorende loterij hebben €2.115,25 opgebracht. Een schitterend bedrag!

Team Melanchthon is Sportingclub de Uitweg uiteraard zeer dankbaar. Niet alleen voor de spinningmarathon, maar ook voor alle spinningavonden, het regelen van de instructeurs, de flexibiliteit en de gastvrijheid. Er kan met recht worden gezegd; Sportingclub de Uitweg is de beste fitnessschool van Rotterdam!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , .