Fundraiserdiner Prego Schiedam

Een lach en een traan. De ruim veertig restaurantgasten luisteren aandachtig hoe Team Melanchthon voor Stichting Kika door Italië gaat fietsen. Als er wordt verteld welke strijd de kinderen met kanker moeten voeren is het stil. Iedereen beseft dat de fietstocht een prestatie is maar dat dit in schril contrast staat met de strijd die de kinderen voeren. De genezingskans moet naar 100%!

Team Melanchthon wielrenner en levensgenieter Vincent van Roon heeft er weken aan gewerkt; een fundraiserdiner bij zijn favoriete restaurant in Schiedam; Trattoria Vineria Prego aan de Lange Haven.

Twee jaar geleden benaderde Vincent restauranteigenaar Vincent van Ardenne voor het eerst voor een sponsordiner; “Kunnen wij een keer een wijn- en spijsavond voor Kika organiseren bij Prego?” De restauranteigenaar was direct enthousiast en stelde zijn restaurant en bediening beschikbaar. Voor Vincent van Roon betekende dit dat hij aan de slag kon. De populaire wijn- en spijsavonden van het Italiaanse restaurant zijn doorgaans zeer goed bezocht en dus moest er wel een representatief menu op tafel staan.

In de zoektocht naar ingrediënten kwam Vincent via teamlid Johan Bolomey uit bij Roben Meat. Deze Rotterdamse importeur van voornamelijk Zuid-Amerikaans en Nieuw-Zeelands vlees was bereid het hoofdgerecht te sponsoren. Daarna volgden in korte tijd ook Schmidt Zeevis, Hosman wijnen en Gerards wijnen. Na wat telefoontjes met de sponsoren kon chefkok Sjoerd Haakman aan de slag met het menu.

Om alle tafels te verkopen maakte Vincent bij een radio-uitzending van Stadsomroep Schiedam reclame voor het diner. In korte tijd zat het restaurant helemaal vol. Veertig gasten, bestaande uit vaste klanten, vrienden, familie en sponsoren waren bereid om € 75,- voor de wijn- en spijs avond te betalen. Een bedrag dat, omdat het diner van voor- tot nagerecht inclusief alle wijnen gesponsord is, volledig ten goede komt aan de Stichting Kinderen Kankervrij.

Op dinsdagavond 18 april 2017 is het zover; een volgepakt restaurant met zo’n veertig sponsorende smulpapen. Zoals gebruikelijk bij de wijn- en spijsavonden vertelt Vincent van Ardenne voorafgaand aan iedere gang een mooi verhaal over de wijn en het gerecht. Na luid applaus is het daarna snel stil op de beneden- en bovenverdieping van het restaurant; iedereen geniet van de door chef Haakman fijn bereide gerechten.

Voordat iedereen aan het dessert begint heeft Vincent van Ardenne nog een verrassing in petto. Een groep die op het laatste moment niet kon komen had een mooi schilderij van een Toscaans landschap ter beschikking gesteld. Als volleerd veilingmeester neemt de restauranthouder de hamer in handen. Na enige aarzeling bij de gasten komen de biedingen op gang en brengt het schilderij €300,- op.

De avond wordt in stijl afgesloten met koffie en een door het Jenevermusuem gesponsord glaasje gedestilleerde drank. Een fantastische avond concluderen Vincent en Vincent: circa € 3.000 voor Stichting Kika!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , , , .