‘En nou allemaal een tandje erbij voor Stichting Kika’

Op 6 april is er een mooi artikel geplaatst in Hart van Holland over de Spinningmarathon.

Kleiwegkwartier- Dat is wel even wat anders dan een ochtendje flierefluiten langs de Rotte. ”Links, rechts, links rechts!” Hepko Zwenger, spinning-instructeur bij Sportschool de Uitweg, haalt nog eens alles uit de kast. Onvermoeibaar en vooral onverbiddelijk legt hij de zweep erover: “Een tandje erbij en nog één keer alles geven!” Voor degenen die Stichting Kika een warm hart toedragen was het zondag 2 april tijdens de afsluitende spinningmarathon behoorlijk afzien geblazen.

Voor de docenten van Melanchthon Schiebroek, Wilgenplaslaan en Berkroden in Berkel moet het echte werk nog beginnen. Hun team van negen fietsers en vier verzorgers heeft nog een paar maanden de tijd om in vorm te raken voor de Giro di Kika, een monstertocht door de bergen van Noord-Italië.

Het is zondagmiddag vier uur en hoewel het spinnen voor Stichting Kika er nu opzit is de stemming in Sportschool de Uitweg niet bepaald feestelijk te noemen. Dat ligt niet aan de vele hapjes die klaar staan en ook niet aan de dagopbrengst van ruim eenentwintighonderd euro. Nee, het is de klassieker Ajax-Feijenoord die de boel in de war schopt. ”Dat wordt niks meer”, bromt een man die zich net een uurtje heeft af laten beulen. Naast het zweet is het vooral de teleurstelling die van zijn gezicht druipt. Even later gooit een dj er een lekkere beat in en is het leed al weer snel geleden.

Met de marathonsessie van vandaag en de afsluitende loterij komt er een eind aan het spinnen voor Stichting Kika. Een actie die vorig jaar oktober is gestart en waarbij mensen door het doneren van een tientje zich een uurtje het snot voor de ogen konden fietsen. Het is één van de acties die door de docenten van Team Melanchthon is georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen. In juni volgt het klapstuk. Onder leiding van wegkapitein Ernst Kleiss zullen er tijdens de Giro de Kika een aantal legendarische cols uit de Giro d’Italia aan moeten geloven. Een ware monstertocht en voor de deelnemers een doel op zich. Maar het échte doel is natuurlijk het goede doel en dat doel heet Kika. Voor meer informatie:  www.teammelanchton.nl en  www.girodikika.nl.

Arthur van der Elst

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .