Giro di Kika

Giro di KiKa koppelt de sfeer en route van de Giro d’Italia aan een prachtig doel: de strijd tegen kinderkanker. 995 kilometer fietsen in zes dagen door de spectaculaire Dolomieten. Bekende Giro klassiekers als de Stelvio, Gavia en de gevreesde Monte Zoncolan zijn onderdeel van Giro di KiKa. Rijd mee met deze sensationele wielerronde in Noord-Italië voor kinderen met kanker. Met de diagnose kanker sterft nu nog één op de vier kinderen. Dat kan en moet beter, wij streven naar 95 procent genezing in 2025.

Team Melanchthon gaat terug naar waar het de Tour for Life begon...een nieuw avontuur...een nieuwe monstertocht! In juni 2017 zal Team Melanchthon deelnemen aan een nieuwe grote wielertocht ten gunste van een goed doel; Stichting Kika. In tegenstelling tot de Tour for Life, die het team in 2014 reed, zullen de fietsers niet terug naar Nederland fietsen maar zal er een spectaculaire tocht door Noord-Italie worden gereden.

Na vele rondjes Rottemeren en wat toertochten is het tijd voor een nieuw avontuur en dus riep teamcaptain Ernst Kleiss de wielrenners bij elkaar. Het team, voornamelijk bestaande uit docenten van scholengemeenschap Melanchthon, was direct enthousiast over de zesdaagse tocht door de Dolomieten; "terug naar daar waar we de Tour for Life in 2014 begonnen!".

Een groot deel van dezelfde wielrenners en verzorgers uit het Tour for Life 2014 team (aangevuld met fietser Johan Bolomey en twee nieuwe verzorgers) zullen het aankomende anderhalf jaar bezig zijn met het werven van sponsoren voor Stichting Kika. De stichting Kinderen Kankervrij werft fondsen om de genezingskans van kinderkanker in 2025 naar 95% te vergroten. Met de ondersteuning van werkgever christelijke scholengemeenschap Melanchthon gaan de teamleden er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika.

De Giro di Kika wordt evenals de Tour for Life georganiseerd door Emolife en dus weet het team wat het te wachten staat; een loodzware fietstocht met overnachtingen op campings langs de route. De 995 kilometer lange route leidt het team in zes dagen door Noord-Italie over diverse spectaculaire beklimmingen; Passo dello Stelvio, Passo Gavia, Passo Giau en de Passo Pordoi. Naast het werven van sponsoren zullen de renners dus ook weer keihard moeten gaan trainen!

Het team zal de steun van alle familieleden, vrienden, volgers en bedrijven weer hard nodig hebben. Geef ze daarom het komende anderhalf jaar weer een duwtje in de rug!